„Аз като изпълнителен директор на дружеството мисля че няма как да поискаме по-ниска цена на тока в Бургас, сега ако някой отреже някоя от инвестициите, което е почти невъзможно, защото имаме европейски проект, които трябва да довършим, както и други проекти, заложени по договор с асоциацията.

Слънчев бряг хотелиери цени вода недоволство
БГНЕС

Няма как да се направят инвестиции без цена.Общините имат право да обжалват решението на КЕВР и ще чакаме решението на съда. Не смятам, че е реалистично да бъде намалена цената на водата в Бургас.

Кметът на Бургас подаде жалба до съда срещу решението за поскъпването на водата в града

До сега работихме с цена на тока, който ни е одобрен в бизнес-плана 100 лв., за новия бизнес-план от 1 август е 345 лв. Цената на тока сега на пазарни цени знак колко ще се качи е 700-800 лв.”.

Така коментира директорът на ВиК Бургас инж. Ганчо Тенев решението на КЕВР да повиши цената на водата в Бургас с 60%. Кметовете на Бургас и Поморие вече са подали жалба до Административния съд в София срещу решението на КЕВР.

БГНЕС

„Цената на водата е увеличена заради бъдещи инвестиции, но по предложената Подробна инвестиционна програма на „ВиК“ ЕАД - Бургас, единствено Община Поморие гласува „против“ с мотиви, че тя не отразява реалните проблеми на общината във ВиК сектора.

Направените от мен предложения не бяха приети на общото заседание на Асоциацията на ВиК-Бургас, а Общински съвет-Поморие не е одобрявал цени на услуги, предоставени от ВиК Бургас“, каза кметът Алексиев.

Хотелиерите в "Слънчев бряг" също възнамеряват да подадат жалба. Те са категорични, че няма как да калкулират новата цена в цената на почивките в разгара на сезона, тъй като резервациите са направени предварително. 
БГНЕС