Графити срещу трафика на хора
Графити срещу трафика на хора / netinfo

С рисуване на графити на стената до бар Нептун ще започне лятната информационна кампания срещу трафика на хора в Бургас. Творците от "Ме click" ще изрисуват голямо пано, посветено на темата, което ще привлича вниманието а бургазлии и гостите на града в Морската градина.
Кампанията ще продължи на 2 август /вторник/ на сцена "Охлюва" от 18.30 часа с концерт под надслов "Заедно срещу трафика на хората". Своята подкрепа за каузата ще покажат изпълнителите Веси Димова, Люба Илиева, Мария Стойчева, Иван Бъчваров, Kris Gran, The violent disorder, Stiff bones, Nevermind и The scary shadowzzz.
По време на инициативата младежи- доброволци ще раздават материали, които ще имат за цел да информират повече хора за проблема.
Кампанията се организира от Националната комисия за борба с трафика на хора и Общината.
Бургас и района на Черноморието са рискови по отношение на трафика на хора, особено през летния сезон, когато курортите са пълни с млади хора. Затова и кампанията ще се проведе най-вече сред тях и по-широката общественост на града.
*България е основно страна на произход, транзит и в някои случаи - крайна дестинация на жертви на трафик на хора. Статистиката през последните години сочи, че най-големият процент пострадали от това престъпление български граждани, са били жертва на сексуална експлоатация.