ГДБОП
ГДБОП / netinfo
Спецполицаи са започнали изненадваща проверка на Граничния контролно-пропускателен пункт „Малко Търново“ в четвъртък сутринта. Преминаването на камиони и автомобили е било преустановено и в двете посоки. Пунктът бе затворен повече от седем часа.

Задържаха бургаски митничари за подкупи

По неофициална информация, акцията на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ е срещу корупционни практики на граничния пункт. Тя се провежда под надзора на специализираната прокуратура.

Според очевидци, униформените нахлули в административната сграда на митницата около 5.30 ч. В този момент трябвало да застъпи и дневната смяна. Акцията продължила близо седем часа, а заради операцията се образуваха километрични колони от автомобили, камиони и автобуси, чакащи да преминат границата. Към 16.00 ч. движението бе нормализирано.
Осемте митничари от Кулата остават в ареста

До момента от МВР не съобщават подробности за проверката. От прокуратурата също се въздържат от коментар към настоящия момент.

По непотвърдени данни има задържани митнически служители, които по време на проверката са били на работа. Служебните им задължения са били поети от техни колеги.