Джебчийка задържана при поредна кражба
Джебчийка задържана при поредна кражба / sxc.hu

Служители от групата за борба с джебчийските кражби към сектор "Криминална полиция" при ОДМВР Бургас, съвместно със служители от сектор "Улична престъпност" при СДВР, са задържали криминално проявената Мариола Гатева, 27-годишна от София, в момент на извършване на джебчийски кражба на сумата от 72 лева от джоба на панталона на руски турист, отседнал в с. Равда.

Мариола Гатева е задържана в Районно управление "Полиция" - Несебър за срок от 24 часа, като по случая е образувано бързо полицейско производство.

От полицията припомнят че, в края на юни месец Несебърския районен съд осъди на 10 месеца условно софиянката за джебчийски кражби и проституция, извършвани на територията на Слънчев бряг. Присъдата бе с четири годишен изпитателен срок. Наказанието бе постановено за поредната извършена джебчийска кражба, осъществена на 22 юни на крайбрежната алея в Слънчев бряг, при която Мариола Гатева задигна от немски турист Айфон.

При предишното си задържане - за извършена кражба на сумата от 3 000 евро, собственост на 41-годишен израелски турист, отседнал в Слънчев бряг - Мариола Гатева получи пробация. Същата бе задържана на 11 юни от служители от Районно управление "Полиция" - Несебър заедно с още двама мъже, които в различно съучастие са извършили кражба от стаята на Гатева на сумата от 8 430 лв. в различни валути като парите са събирани и съхранявани от Мариола Гатева, в резултат на престъпната й дейност, която освен с джебчийски кражби е и проституирала.