/ архив
Режисьорът на
95714
Режисьорът на
  • Режисьорът на
През 80-те на миналия век сте били хлапе или тийнейджър? Или просто обичате хубаво българско кино? Тогава „Дъвка за балончета“ е вашият филм! Направете си коледен подарък и се разходете до салона с големия екран, защото новата лента на Станислав Тодоров-Роги е чудесна. Късно снощи беше премиерата в Бургас.

Тя разказва за детска банда от три момчета и едно момиче, животът им по времето на соца, неспазено обещание за вечна любов, късна среща след 20 години в наше време и наистина филмът ще ви докосне, а докато се смеете, ще усетите, че пускате и по някоя сълза.

Специално за феновете: „Дъвка за балончета“ в Бургас

В нискобюджетната, но много умело направена история няма да срещнете така задължителните за съвременното родно кино мутри, проститутки и корумпирани политици. Тя е истинска, затрогваща, вълнуваща, а покрай професионалните актьори и децата играят страхотно.

"Дъвка за балончета" е най-гледаният филм у нас

В ролите на Биляна и Калин са Теодора Духовникова и Иван Юруков. Аглея Гумнерова, Андрея Захариев, Валентин Александров и Калоян Лалов са бандата през 80- те, Малин Кръстев е директорът на училището, а Валентин Ганев – шефът на рекламната агенция, в която работи Калин.

Онова време от недалечното минало на България е пресъздадено много реалистично, ще видите игрите на фунийки, свити от „Некерман“, задължителните закуски „баничка с байкалче“, „Жигули“ с надпис „Народна милиция“, а всичко се чува и никой не рецитира.

Чуйте в звуковия файл интервюто с режисьора Станислав Тодоров