Дражев с коментар за строителството на спортен комплекс на стадион Черноморец
Дражев с коментар за строителството на спортен комплекс на стадион Черноморец / netinfo

Ивайло Дражев изпрати прессъобщение до медиите, в което коментира новината, че ще се изгражда нов спортен комплекс на мястото на стадион „Черноморец”. В него се припомня за решенията на Върховният административен съд (ВАС) и Бургаският окръжен съд (БОС) относно концесията на спортното съоръжение. Според Дражев, към днешна дата има действащ концесионен договор между ПФК “Черноморец” АД и Община Бургас, сключен на 14.01.2002 г. за срок от 35 години.

Той заявява „всичките ни усилия до сега и за напред ще бъдат насочени да спрем кражбата на нашия спортен комплекс, който е изграден с доброволния труд на наши служители, симпатизанти и държавата, както и с огромните финансови средства на ПФК “Черноморец” АД и до преди една година е запазен като публична общинска собственост, а с този статут и като възможност за ползване и собственост на всички бургазлии”.

Дражев припомня още и за писмото от областния управител до кмета от 19 май относно бездействието на общината за възстановяване владението му като концесионер върху спортен комплекс "Черноморец".