Певицата Деси Добрева повежда варненската листа на "Нова алтернатива"
Певицата Деси Добрева повежда варненската листа на "Нова алтернатива" / media.framar.bg
Най-мощните гайди, космически гласове, танцьори и модерно звучене в уникален за страната спектакъл в Бургас
Деси Добрева за концерта с Валя Балканска в Бургас
94079
Деси Добрева за концерта с Валя Балканска в Бургас
  • Деси Добрева за концерта с Валя Балканска в Бургас
Космическият глас на Валя Балканска, модерно звучене на автентични народни песни с ангелския глас на Деси Добрева, най-мощните гайди на България и енергични танцьори и артисти от Лудо младо бенд. Това силно преживяване предстои да се случи за първи път в страната, именно в Бургас, на 19 юли.
"Магията на българския фолклор" се казва концертът, който ще събере на сцената на Летния театър най-доброто от българския фолклор, традиции и танц в невероятно съчетание. 
"Този концерт ще бъде много различен, ще е силно преживяване и емоция. Убедена съм, че хората ще бъдат на крака. Ще има модерни обработки на фолклорни песни, на сцената ще излязат момчетата от Лудо младо бенд, в който влизат освен танцьори, но и музиканти и артисти", обясни създателят на проекта певицата Деси Добрева.
Тя представи "Лудо младо" миналата година в столицата, но този проект ще бъде надграден в Бургас с участието на Валя Балканска . "Това ще бъде съвременна трактовка на нашия фолклор. Очаквам хората да танцуват, да се радват на момента, а на просто да стоят като слушатели. Артистът и публиката са едно цяло. Не искам да има граници и рамки между публика и изпълнител. Вскички ще се качим на сцената, а на финал ще си направим една хубава хоротека", разказа за представлението певицата.  
В интервю пред Дарик, тя обясни, че идеята му е да покаже как традицията може да бъде съхранена в забързаното ежедневие. 
Какво още да очакват жители и гости на Бургас на 19 юли на Летния театър, чуйте в звуковия файл от Деси Добрева: