Ден на траур в Приморско
Ден на траур в Приморско / netinfo

Община Приморско обяви понеделник за ден на траур в памет на мъжа, станал жертва на наводненията през изминалите дни.
Исуф Илязов Исуфов е работел като пастир в село Ясна поляна и е живеел в микробус, който в деня на бедствието е бил залят от придошлата вода. Мъжът е на 27 години, а тялото му е било открито от служителите на РУП - Приморско.
В памет на загиналия мъж флаговете на лятната естрада ще бъдат спуснати.
Припомняме, че Община Приморско обяви бедствено положение на 6 септември, събота, заради падналите обилни валежи, които нанесоха значителни щети. Река Ропотамо излезе от коритото си и главният път Созопол - Приморско беше затворен. Над 50 къщи в село Ново Паничарево бяха наводнени, частично бе нарушена конструкцията на моста, свързващ Ново Паничарево и Ясна поляна. Придошлата река отнесе и моста в с. Веселие.
Благодарение на бързата реакция на кризисния щаб, жителите на Община Приморско, служителите на Пожарна безопасност и МВР, аварийните екипи на EVN и ВиК, буквално за часове беше възстановен нормалния ритъм на живот в Общината. Служители на БЧК също се включиха в акцията, като раздаваха одяла и продукти от първа необходимост на нуждаещите се. С високопроходими машини в спасителната акция се включиха и участници в провеждащото се по същото време състезание по OFF ROAD в Приморско.
Към настоящия момент в община Приморско няма бедстващи хора, няма и села без ток и вода. Пътищата са отворени, с изключение на пътя Веселие - Ясна поляна поради разрушения мост.