Манол Тодоров от SOS - ПТП за кампанията и за детската безопасност
Манол Тодоров от SOS - ПТП за кампанията и за детската безопасност / netinfo
Уникална пешеходна пътека, в която са интегрирани буквите от българската азбука ще учи децата на отношение към заобикалящата ги среда
"Най-важна е детската безопасност и добрата информираност на най-малките. Това беше основната ни задача - да обучаваме децата как да бъдат внимателни на пътя. Няма човек, който да не поставя проблемът с войната по пътищата сред най-значимите в страната. Ето защо за нас привенцията е и основна функция. Втората ни основна е да осигуряваме всякакъв вид помощ и най-вече безплатни консултации на пострадалите в катастрофи". това каза в ефира на Дарик - Манол Тодоров от Сдружение  "SOS-ПТП". Заедно с екипа на Дарик  радио, Областната дирекция на МВР в Бургас и СУ "Св. св. Кирил и Методий", Сдружението  ще открие в двора на училището уникална пешеходна пътека тип "зебра".  Тя ще отговаря на всички държавни изисквания, но с едно изключение - в не яще са интегрирани всички букви от българската азбука, при това с любезната помощ на най-малките ученици от "Св. св. Кирил и Методий" в града.
Според Манол Тодоров "зебрата" би могла да има множество функции, но най-важната е обучението на децата и заостряне на вниманието им към правилата на пътя. 
За кампанията на Дарик Бургас, съвместно с SOS ПТП и за активността на сдружението, чуйте повече от Манол тодоров в звуковия файл: