Райски газ
Райски газ / netinfo
Областната дирекция на МВР-Бургас  започна проверка за разпространението на т.нар. райски газ в Слънчев бряг. До това се стигна след репортаж на Дарик – Бургас,  в който бе посочено, че в най-големия ни туристически комплекс свободно и без контрола на нито една институция, се търгува с капсули с неясен химически състав. Продават се на чужденци, с уверението на амбулантните търговци,  че са абсолютно безопасни. 

Мистериозен газ подлуди туристи в Слънчев бряг (СНИМКИ)

Часове, след като информацията беше разпространена, от МВР са извършили проверка на място. Иззети са пет броя капсули с райски газ, които днес сутринта са били доставени за изследване в Регионалната здравна инспекция.  Въпреки становището на директора на РЗИ д-р Георги Паздеров, затова че не е ангажиран с контрола на подобни продукти, а капсулите „не попадат в домейна на инспекцията“, все пак от МВР разпоредиха именно те да извършат проверката. 

Три институции си подхвърлят райския газ

Проба от розовите капсули вече предостави и репортер на „Дарик“, който се сдоби с флаконче с райски газ директно на място срещу скромните пет лева. 

Продавач на райски газ в Слънчев бряг
netinfo

Веднага след това същото направиха и няколко национални медии.
Резултатите ще станат ясни следващата седмица, каза инж. Димитринка Кирчева, директор на отдел "Химични и физични изследвания".