/ Thinkstock/Getty Images
Фиш със случайно избрани числа донесе поредната голяма печалба от Българския спортен тотализатор. Късметлийката Янка Панайотова по традиция получи големия чек за 1 056 810 лв. от играта “6 от 42" в централата на тотото в София.

Щастливата притежателка на печелившия фиш е от Варна, но в момента работи в горско стопанство в Царево като касиер. Играе тото от 34 години, има и свои постоянни числа, но този път е извадила късмет с други, съобщава "24 часа".

С част от печалбата Панайотова ще сбъдне мечта на съпруга си и ще му подари малка яхта и нова кола. Тя признава, че чисто от психологическа гледна точка е по-трудно, когато спечелиш в малък град, защото много бързо се разчува, че има нов милионер точно там. Със сигурност няма да е същото, ако подобно нещо се случи във Варна например. 
 

Янка
Кадър: БНТ

Янка е разбрала, че печели големия джакпот, докато гледала тегленето на тиража по телевизията. “Не можех да повярвам, няколко пъти проверявах числата. После ми се обадиха от централата на тотото и така", сподели новата милионерка на България. Тя е 95-ят участник в тиражите на тотализатора, който печели поне милион за цялата история. Според правилата джакпотът в “6 от 42" стартира с нови 300 000 лв. и продължава да расте.

Панайотова има печалба още от първия тираж за тази година - улучила е петица, но тъй като позналите съответните числа са били много, е взела около 1600-1700 лв. Преди около 8 години тя е взела 1000 лв., но от “Втори тотошанс", когато е бил изтеглен номерът на пуснатия от нея фиш. Преди да я покажат с чека по телевизията според новите правила на тотото, никой в пункта в Царево не е знаел, че точно тя е милионерът. “Но ще почерпя много хора", обеща Панайотова.