БЗНС-Бургас застана зад Николай Ненчев
БЗНС-Бургас застана зад Николай Ненчев / netinfo

Ръководството на Областна земеделска дружба - Бургас на БЗНС подкрепи министър Ненчев. Публикуваме позицията на земеделците без редакторска намеса.

"Ръководството на Областна земеделска дружба - Бургас на БЗНС взе решение да изрази публично своята позиция по повод провеждащата се кампания от определени медии срещу личността Николай Ненчев - министър на отбраната на Република България и председател на ПП"БЗНС".

Ние, земеделците от област Бургас, категорично подкрепяме и се гордеем с г-н Николай Ненчев като министър на отбраната на Република България и председател на ПП"БЗНС"! За нас е недостойно и неприемливо да се атакува по такъв начин един български министър! Бургаските земеделци ясно съзнаваме причините и целта на тези гнусни атаки - те са отчаяния гърч на т. нар. „задкулисие" в българския политически живот, което не може да приеме достойното и отговорно политическо поведение на един български политик! Това мрачно задкулисие, често в услуга на други държави, трудно ще прости на министър Ненчев устойчивата антикомунистическа риторика и проатлантическа политика", пишат в обръщение до медиите от Областна земеделска дружба на БЗНС - Бургас".

От там допълват още, че че към визитката на успешния мандат като министър на отбраната трябва да се посочи и прекратяване на порочната практика на неизгодни договори във ВМА и трупането на дългове на болничното заведение. "С не по-малко значение и отзвук е и друга отговорна политика, проведена от министерството на отбраната с министър Николай Ненчев", категорични са земеделците.