Система антипреписвачи в БСУ
Система антипреписвачи в БСУ / netinfo
На 30 март ще се проведе националният кръг на Конференцията с международно участие за студентско научно творчество в БСУ . Научните направления са: Право и политика; Администрация и управление; Финанси и счетоводна отчетност; Маркетинг и мениджмънт; Международни икономически отношения; Обществени комуникации (Връзки с обществеността и журналистика); Психология; Социални дейности; Техники и технологи; Информатика; Възобновяеми енергийни източници.

Ще се представят екипи от над 10 висши училища в България, Европа и Азия с общо 90 теми. Най-много теми ще представят екипите на БСУ, на Стопанска академия "Д. А. Ценов" , Свищов и на Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий". Десет от темите са на студенти и докторанти от Университета Бинус, Джакарта, Индонезия, от Северозападния институт – филиал на Руската академия за национално стопанство и публична администрация при Президента на Руската Федерация, Санкт Петербург, Русия, от Университа на Похара и от Университета на Катманду, Непал.

Капитал от Пакистан, Университетът Вила Колидж, Мале, Малдиви и Санкт-Петербургският университет за управление и икономика.
Откриването на XVIII-та конференция за студентско научно творчество  е от 9.00  ч. в зала 208 на БСУ, а награждаването от 17.00 ч. в същата зала, съобщиха от висшето училище. 

На среща с журналисти днес, ректорът проф. д-р .н Галя Христозова представи и подробности за кандидат-студентската кампания 2017-2018 година. По думите й, целият поискан прием от 1700 студенти вече е утвърден. Приемът се формира въз основа на реализацията на завършилите студенти, качеството на обучението, мнението на работодателите  и изпълнението на приема от предходната година, уточни Христозова. 

БСУ разкрива и нова специалност за бакалаври – Системно инженерство в индустрията и туризма. Университетът ще предлага и по-голямо разнообразие при магистърските програми, като тази за Предучилищна и начална училищна педагогика. Направена е с оглед необходимостта от начални учители, отчетоха от БСУ. Акредитирани са три нови докторски програми -  по наказателно право, гражданско процесуално право и икономика и управление (индустрия). За кандидатстване в докторски програми се изисква магистърска степен.

Най-предпочитани остават: Право и Софтуерно инженерство. С всяка следваща година има засилен интерес към БСУ от чуждестранни студенти. В момента в университета се обучават студенти от Русия, Казахстан, Армения, Украйна, Германия, Турция, Украйна, Нигерия, Кипър, Швеция и др., които след едногодишно изучаване на български език продължават в бакалавърските и в магистърските програми. В БСУ има и Еразъм+ студенти от Португалия, Холандия, Латвия и Русия, както и студенти по програма „Еразмус Мундус“ от Малдиви, Индонезия и докторанти от Пакистан и Непал, които ще прекарат от няколко месеца до 1 година в БСУ.