Бронзовият „Левски” глътна два пъти вода в Бургас
Бронзовият „Левски” глътна два пъти вода в Бургас / Красимир Калудов

Носителят на бронзови медали от миналото първенство отбор на Левски загуби гостуването си на „Черноморец" в Бургас.

През по-голямата част от мача „акулите" буквално спряха тока на своите съперници и на терена и извън него.

Сините се отчетоха с неточен удар с глава на Дембеле и няколко разбърквания пред вратата на бургазлии и едва ли могат да се гордеят с играта си през първото полувреме, когато многоходова комбинация на „Черноморец" в 28 мин. завърши с уникален пас на Дос Сантош и Андонов накара вратарят Георги Петков да лази безсилно преди да провре топката в мрежата му за 1-0.

По-късно отномо Дос Сантош изстреля страхотен шут и улучи десния страничен стълб пред слисания поглед на стража на „Левски" и колегите му от защитната линия.

Все пак не може да не се спомене отличното интегриране в отбора на „сините" на дебютанта Грийн, който покри огромен периметър в средата на терена.

На полувремето пом. треньорът на домакините Йонко Арсов прогнозира, че ще има още голове във вратата на гостите и позна.

След страхотен натиск, продължил повече от пет минути накрая защитата на „Левски" се пропука и Георги Петков беше матиран след удар с глава на Рикардо Андре в 61 мин.

Тук някъде ритъмът на игра на „акулите" изненадващо се наруши, а играчите на Ясен Петров се вдигнаха на тотален щурм, който беше оползотворен в 76 мин. с прекрасен гол на опитния  Александър Александров, появил се в игра през втората част.

Проблемите в „черноморец" се задълбочиха и с контузията на Енис Хайри, който иначе тотално обезличи синия месия Гара Дембеле.

До края „Левски" се опита да се добере поне до равенството, но в решаващите моменти играчите в жълти фланелки нямаха  достатъчно голям шанс, а и атаките им бяха еднотипни.

Последните две минути „акулите" докараха до истерия съперниците си с печеленето на няколко последователни корнера, чрез които „убиха" допълнителното време и не позволиха на съпрениците си да застрашат вратата на Паскал Борел.

Така „Левски" задълбочи бургаския си комплекс, а Красимир Балъков, играчите му и хилядите им пощурели от радост фенове започнаха да вярват, че това е сезонът на мечтите за „Черноморец"