Бягство от затвора с тъжен край за главните герои
Бягство от затвора с тъжен край за главните герои / bnews.bg

Двама бегълци от затворническото общежитие в „Житарово" са задържани от полицията само десет часа след бягството. Сигнал за липсата им е получен вчера около 17.00 ч.

От 14.00 до 15.10 ч. на 5 август през направена дупка в телената ограда на двора на общежитието избягали 23-годишният Стефан Братанов от Градец, община Котел. Той излежавал присъда от две години за кражби и грабеж, която е трябвало да приключи след 2 месеца. Спътникът му е 35-годишният Ангел Колев от Карнобат. Той е излежавал присъда от три години и осем месеца за кражби, която е трябвало да приключи след две години.

В резултат на бързите полицейски действия и работата по „горещи следи", които са оставили двамата мъже, около 22.20 ч. те вече са били обградени от полицията в стара къща в бургаския квартал "Рудник". Така близо 10 часа след бягството двамата затворници са били задържани на улица „Пеньо Пенев". Полицаите, които са ги хванали търдят, че бегълците са се опитали да окажат съпротива, поради което са ги набили и закопчали с белезници.

Полицията установила, че затворниците са разкъсали телената ограда на общежитието и без да имат предварителна подготовка, през овощните градини, разположени около сградата, стигнали до Рудник. Мъжете се крили в гористи места, придвижвайки се по безлюдни пътища. Въпреки това обаче са били забелязани от местни граждани, които сигнализирали на служителите на реда.

При проведените по-късно разпити е установено, че бягайки двамата мъже имали намерение да стигнат до Слънчев бряг, където се намира семейството на 23-годишния Стефан Братанов.

Вместо това след разпитите те са приведени обратно в бургаския затвор.