/ Талантино
Боряна Стамболиева от бургаската театрална студия „Талантино” се завърна с първа награда за главна женска роля от ХХІ Национален фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2018”. Призът е за моноспектакъла й по документални разкази на Екатерина Томова „Забравена от небето” с режисьор Станимир Карагьозов. 

Престижният конкурс беше журиран от режисьора Мая Вапцарова и писателя-театровед Крум Гергицов, а председател на журито беше професор Елена Баева, основател на театрален колеж „Любен Гройс”. Няколко дни преди феста талантливата актриса заплени публиката в Кукления театър в Бургас.

б
netinfo

Боряна Стамболиева е излязла за пръв път на сцена преди няколко години, попадайки случайно в „Талантино”. Успехът дошъл много скоро с награда от театралния фестивал в Драганово за първата изпълнена от нея роля. Любопитното е, че тогава Боряна е взела награда за главна мъжка роля в спектакъла „Михал Мишкоед”. 

„Забравена от небето” е първият й моноспектакъл. Премиерата му се състоя в края на 2017 година в Кукления театър в Бургас, а залата беше разпродадена две седмици преди представлението. От тогава до днес, само за половин година, спектакълът е игран няколко пъти в Бургас, Стара Загора, София на сцената на Руския културно-информационен център и други места.