Борецов остава в ареста
Борецов остава в ареста / Лалка Димитрова

Апелативните магистрати в Бургас оставиха без уважение искането за по лека мярка за неотклонение на Бойко Борецов. Той остава в ареста, като решенението не подлежи на обжалване. Прокурорът определи жалбата му като неоснователна, а определението на първата съдебна инстанция - като правилно и законосъобразно.

Държавното обвинение мотивира искането си за „задържане под стража" с факта, че може да бъде направено обосновано предположение, че именно Борецов е автор на престъплението, в което е обвинен.

Предположението е подкрепено от събраните до момента доказателства, извършените огледи на местопроизшествието, както и разпитите на свидетели-очевидци. Прокурорът бе категоричен, че Борецов може да извърши ново престъпление или да се укрие, като тази възможност се обуславя от предвиденото в закона изключително тежко наказание за извършеното.

Съдът се съобрази с мотивите на прокуратурата и определи Борецов да остане в ареста. На 8 февруари т.г. Бойко Борецови и неговия братовчед нападнаха инкасо автомобил със 140 000 лв. в Средец. Мъжете били въоръжени с газов пистолет. Охранителите на инкасото обаче оказали яростна съпротива, при която Христо Борецов беше прострелян смъртоносно.