Колко първолаци тръгват на училище
Колко първолаци тръгват на училище / netinfo
2132 първокласници тръгват на училище в Бургас

2132 са първокласниците, които тръгват на училище в Бургас тази година . 2083 от тях ще учат в общинските училища, 44-ма в НУМСИ "проф. Панчо Владигеров" и 5 в частно  начално училище " Д-р Мария Монтесори".
Своите първи ученици ще посрещне на 15 септември новото общинско училище "Ал. Г. Коджакафалията", бившето сиропиталище. Сградата е напълно реконструирана и обзаведена за 15 септември.
Всички училища са освежени за новата учебна година и най-важните рехабилитации са финализирани. Община Бургас се е погрижила за привеждането в добър вид на всички подходи към обектите от общинската училищна мрежа, както и за организирането на движението в близост до училищата. Премахнати са потенциално опасни клони на дървета в и до учебните заведения.
Изцяло са обновени дворовете на две от най- големите училища - ОУ "Братя Миладинови" и СУ "Петко Росен". Сменени са настилките и са поставени нови спортни съоръжения и уреди.
Всички учебни заведения на територията на Община Бургас са готови за посрещането на новата учебна 17/18 година. Дни преди първия учебен ден на места се извършват довършителни работи и малки ремонти. Осигурени са необходимите материали за отопление на сградите през студените месеци. От тази учебна година ще приема деца и новият корпус към ЦДГ "Чайка" в к-с "Меден рудник". С откриването му ще се реши проблемът с недостига на места за яслените групи и детските градини в най-големия бургаски комплекс.