Безплатно лечение в частна хемодиализа на ново ДКЦ
Безплатно лечение в частна хемодиализа на ново ДКЦ / netinfo

Бургас ще има модерен частен диагностично консултативен център. Изграждането на ДКЦ „Ел Масри" ООД ще започне до седмица, съобщи д-р Атанас Бошев. Здравният център ще има над 88 работни места. В него ще се помещават звено за образна диагностика, операционен блок, стационарен блок, клинична лаборатория, звено за неотложна помощ, както и първия в Бургас частен център за хемодиализа, който ще бъде разположен на 5 етаж в сградата.

В него пациентите ще се лекуват безплатно, както в МБАЛ. Проектът предвижда и специално звено за образна диагностика с двупостов рентген, фотолаборатория и мамограф. Третият етаж от сградата ще бъде пригоден за съвременна физиотерапия, а на следващия етаж ще бъде разположен стационар, в който са предвидени 10 легла. Инвеститор е Зиад Ел Масри.

Частното ДКЦ, което е трето поред, след двете общински в града, е разположено в комплекс „Лазур" на 2 600 кв. метра разгъната площ. Стойността на инвестицията е 4,5 млн. лв. Точно след година 6-етажното доболнично заведение трябва да отвори врати, предвижда управителят на фирмата изпълнител Велизар Алексиев. Според д-р Бошев, до момента броят на медиците, желаещите да започнат работа в новия център, е над 44.