Банати - дует с мисия
Банати - дует с мисия / netinfo
Моника и Румен подготвят изненади с български корен и модерно звучене в предстоящия си албум
Дует Банати - родолюбци за изкуство с мисия
94592
Дует Банати - родолюбци за изкуство с мисия
  • Дует Банати - родолюбци за изкуство с мисия
Завръщане на сънародниците ни от чужбина, цената на живот зад граница и любовта към България и голям талант обединяват двама музиканти със силни гласове и просълзяващи изпълнения.
Моника Горанова и Румен Лозанов, известен на всички най-вече като член на култовата рок група "Фактор" създават дует "Банати" и за ударно кратко време и вдъхновяващ албум.
"Нашата цел не е била да се харесаме на всички, да влезем в определен стил и рамки, а  най-вече да предадем това послание, което събрахме в музика и текст", обясни Румен, който е банатски българин. От там идва и името на групата, измислено от Коцето Калки. Според фактора Румен, албумът, който подготвят с Моника ще бъде наситен с много емоции, с традициите от фолклора и дори с банатска песен. 
Сборният албум на рок група "Фактор" се предлага в уникална флашка с формата на китара и съдържа цялата историята на бандата. Именно по този начин дует Банати обмисля да издаде новия си проект. 
Клипът към песента "Върнете се българи", която бързо се разпространява първо сред българите в чужбина, а после и в страната, е първия за дуета. Той обаче е направен от силен творчески екип и най-вече с много любов. "Ние правим музика, която се слуша преди всичко със сърцето", сподели Моника.
За началото на дует "Банати", за мисията на двамата талантливи изпълнители и за бъдещия им албум, чуйте в звуковия файл от Моника и Румен: