/ Веселин Максимов
Апелативният съд в Бургас потвърди ефективно наказание от четири години и осем месеца за турския шофьор, който на 30 септември миналата година уби семейство на пътя. Във въпросния ден, той е управлявал товарен камион с полуремарке, когато на десен завой с ограничение 50 км/ч, преминал с около 80.  
 
Две години условно за шофьора на Деси Слава, блъснал и убил младеж на АМ „Тракия“

Поради високата скорост на движение и мократа асфалтова настилка, във втората половина на завоя ремаркето на влекача напуснало дясната лента за движение и навлязло в лявата, достигнало лявата мантинела и преградило двете пътни ленти. Лекият автомобил “Ситроен“ се е движил в своята дясна лента за движение.
 

Именно в неговата лента последвал удар между двете превозни средства, в резултат на който, лекият автомобил бил изблъскан и изхвърлен на 20 метра от мястото, където се намирал и извън платното за движение. След удара, товарната композиция продължила движението си напред, постепенно се прибрала и спряла на около 150 метра след сблъсъка.
 

Съдии от цялата страна обсъждаха в Бургас ефективността на правосъдието

На място загинали водачът, съпругата му, а тригодишното им дете е със средна телесна повреда. Съдът е лишил подсъдимия Азис К. и от право да управлява МПС за срок от шест години.

Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС в 15-дневен срок от съобщаването на страните.