/ iStock/Getty Images
Абитуриенти от ППМГ "Акад. Никола Обрешков" в Бургас са заявили желание да дарят парите си за бала за закупуването на хранителни продукти на нуждаещи се. Това стана ясно днес по време на заседание на Общинския кризисен щаб.

Щабът взе решение да се предостави временно за срока на задължителната карантина - 28 дни , общинско жилище за бургазлия, който се завръща от Гърция. Това се налага, тъй като в семейното му жилище има 2 онкоболни.

Утре на сайта на Община Бургас ще бъде качена електронна платформа с данни за дарителите , вида дарение и къде е разпределено дарението.
 
Продължават  да се изпълняват всички мерки въведени от началото на извънредното положение по  ежедневна дезинфекция на гари, автогари, спирки, търговски обекти, жилищни блокове, доставка на храни на хора в карантина, възрастни и нуждаещи се.

До петък са постъпили 358 заявления по програмата на Общински съвет за получаване на пакет хранителни продукти. 100 от заявленията  са разгледани от съветниците, 43 са одобрени,   и 57  са отпаднали, заради непокриване на критериите, но на всички са доставени хранителни продукти или от програмата или от даренията на Община Бургас.