/ Община Бургас
12 В клас на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" не създаде поредната новина за дарение, а показа, как младите хора могат да се обединят около една добра идея и да направят нещо хубаво в полза на нуждаещите се, съобщиха от Общината.

Доброто го има: Почитатели на Тони Димитрова дариха 3000 лв. в борбата срещу COVID-19

Бъдещите абитуриенти дариха парите за завършването си за храна на бургазлии в затруднено положение
.В ЦДГ "Ханс Кристиян Андерсен" директорът на математическата гимназия  Красимир Стоянов и класният ръководител на 12 "В" Красимира Янева разпределиха вече готовите пакети с хранителни продукти. 

Община Бургас

След като са взели решение за благородната инициатива, учениците от 12 В клас на Математическата гимназия  се обадиха навръх светлия празник Цветница на горещите телефони на Община Бургас и заявиха желанието си  да дарят хранителни продукти, закупени  с парите, които са смятали да похарчат за завършването си.

Те сами  изготвиха списък с хранителни продукти, изпратиха го до няколко търговски вериги и избраха оферта. Дванайсетокласниците оповестиха идеята си и във видео, което разпространиха във Фейсбук.

Доброволци раздават безплатно предпазни маски на минувачите по главната в Бургас

Клипчето бе споделено от кмета на Бургас Димитър Николов на страницата му в социалната медия и предизвика широк отзвук.Абитуриентите от 12. В стриктно спазват изискванията за безопасност,  затова  са по домовете си и следят онлайн как техният план става реалност. 

Община Бургас

Пакетите съдържат продукти, необходими за всяко домакинство. Те ще стигнат до 25 семейства  чрез екипите на общината от ресорите култура, туризъм и спорт, които извършват доставки по домовете от началото на извънредното положение.

Община Бургас пожелава успешен старт в живота на благородните абсолвенти и ги поздравява за достойната постъпка.