25 години затвор за Драгия, убил приятелката си и майка й
25 години затвор за Драгия, убил приятелката си и майка й / netinfo

ВКС остави в сила решението на бургаските апелативни съдии, които наложиха наказание от 25 години затвор на Драгия Радневски. 52-годишният мъж е признат за виновен в двойното убийство на приятелката си Иванка Стоянова на 46 г. и майка й Тонка Желева на 67 г., извършено на 27 октомври 2015, около 13.00 ч. В кв. "Долно Езерово" с ловна пушка. Драгия Радневски е осъден да заплати на дъщерята на Иванка Стоянова-Антония Стоянова обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 200 000 лева.
Пресцентъра припомня, че за престъплението на първа инстанция Радневски беше осъден на 12 години лишаване от свобода. Апелативният съд увеличи присъдата двойно и потвърди изтърпяването й при първоначален строг режим, както и размера на обезщетението. Решението беше обжалвано пред Върховния касационен съд от служебния защитник на подсъдимия Радневски.
Върховните магистрати споделят становището на въззивния състав за изключително високата степен на обществена опасност на престъплението и на дееца, както и за необходимостта подсъдимия да се изолира за по-дълъг период от време, което ще му въздейства поправително-превъзпитателно и ще изпълни целите на генералната превенция и върху другите членове на обществото.