Заработи работилницата на „Дядо Коледа”
Заработи работилницата на „Дядо Коледа” / снимки: Община Благоевград

В квартал „Вароша” над 100 деца от Обединен детски комплекс, Детската редакция „Хей, хлапета”, Клуб „Опазване на околната среда” и деца от Центъра по изкуствата започнаха да творят в Работилница „Дядо Коледа”.

Китните къщички в квартал „Вароша” посрещнаха всички желаещи деца, които с нетърпение започнаха да изработват коледни картички, домина, маски, сурвачки, украси за елха – играчки, светещи гирлянди, венчета. Децата от Школа „Цвят, линия, форма” с ръководител Лидия Обретенова направиха най-голямата сурвачка.

Заработи работилницата на Дядо Коледа
netinfo

Работилницата се провежда в рамките на модул „Празници и традиции”. В продължение на повече от 15 години ежегодно се включват около 400 деца, както от школите на Обединен детски комплекс, така и от всички училища на територията на общината.

В работилницата децата усвояват знания за коледно-новогодишните обичаи и традиции, придобиват практически умения за изработване на коледни картички, сурвачки и украси за елха. И тази година в продължение на две седмици работилницата ще гостува по утвърден график във всички училища на територията на община Благоевград.

Творбите ще бъдат подредени в галерия „Св. Лука”, кв. „Вароша”. Откриването на изложбата–базар „Вълшебството на Коледа” ще бъде на 19 декември от 11.00 часа.