/ Община Банско
На 25 юли в 10:00 часа ще състои официална церемония по откриване на строителна площадка в рамките на проект „Рехабилитация на улична мрежа в Банско на ул. „Цар Симеон" между кръстовищата с ул. „България" и ул. „Патриарх Евтимий" (път II-19), ул. „Глазне" между кръстовищата с ул. „Пирин до ул. „Патриарх Евтимий" (път II-19) и ул. „България" между кръстовищата с ул. „Цар Симеон" до ул. „Патриарх Евтимий" (път II-19) и рехабилитация на улична мрежа в гр. Добринище - ул. „Георги Темелков", ул. „Александър Стамболийски" и ул. „Паисий Хилендарски". Церемонията ще се състои на кръстовището при ул. „Цар Симеон” и „Патриарх Евртимий”

Община Банско отпусна 20 000 лв. за ремонт на манастира "Св. Георги Зограф" в Банско

В 10:30 часа ще бъде открита и строителната площадка  ул. „Г. Темелков“ в Добринище. Главната цел на проекта е да се подобри средата на живот чрез рехабилитация на улична мрежа в т.ч. изграждане на озеленени участъци от уличното платно и ремонт на тротоари.

Чрез подобряване на съществуващата инфраструктура се създава устойчиво социално-икономическо развитие на селските райони и качеството на предлаганите услуги за населението.

МС раздаде предколедно над 10 млн. лв. на общини в Пиринско

Обща стойност на проекта е 1 955 800,00 лева, от които 1 605 640 лева европейско финансиране, 283 348 лева национално съфинансиране и  66 811,03 лева частно финансиране.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., съфинансирана чрез Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони.