ЮЗУ „Неофит Рилски ще бъде домакин на седми форум „Кариери 2008”
ЮЗУ „Неофит Рилски ще бъде домакин на седми форум „Кариери 2008” / netinfo
Форум “Кариери 2008 – добра кариера, добър живот” ще гостува в ЮЗУ "Неофит Риласки" за втора поредна година.Това съобщават от учебното заведение.

Студенти и абсолвенти от региона ще се запознаят с възможностите за старт на желаната професионална кариера по време на гостуването на форума за студентски стаж и кариера, организиран от Министерството на държавната и административната реформа.

Миналата година над 800 студенти от Благоевград и региона са се възползвали от посредничеството на Форум “Кариери – добра кариера, добър живот”.

През 2008 г. в благоевградското издание на форума ще участват 25 фирми от цялата страна. За пръв път от старта на “Кариери” досега, в на отговор на нуждите на пазара на труда, по време на форума се предлагат значителен брой работни места в сферата на услугите. Участието на тези фирми става предпоставка през 2008 г. да бъде даден шанс и на студентите от първи и втори курс за постигане на желаната реализация в бъдещата си кариера. Заетостта, която студентите ще получат по време на участието им в стажантските програми, би могла да се яви за тях като алтернатива на студентските бригади в чужбина.

Форум “Кариери 2008 – добра кариера, добър живот” за седма поредна година е мястото, където се срещат работодатели, млади специалисти и студенти.

Във всички градове ще бъдат представени и наскоро създадените Кариерни университетски центрове – звеното за активна връзка между образованието и бизнеса. Специалисти от съответните кариерни центрове ще бъдат на разположение както на студентите, за това как да изберат подходящо начало за професионалното си развитие, така и на представителите на бизнеса, за това как да стигнат до мотивираните студенти.

На 28 март в Югозападния университет в Благоевград работодатели от цялата страна ще се срещнат със студенти и абсолвенти, търсещи работа, и ще представят пред тях своите стажантски програми и свободни работни места. Младежите ще получат информация за условията и изискванията на фирмите за наемане на работа и ще имат възможност да изберат най-доброто за себе си, анализирайки своите умения и желания за професионална реализация.

Форумът си поставя за цел да открива нови възможности за работа на студентите и младите специалисти и да подпомага българските работодатели в усилието им да открият подходящи кандидати за стажантските си програми и свободните работни места.

Форумът ще започне от 10:00 часа в УК1