Военна техника ще пътува днес от Благоевград до Симитли заради учение
Военна техника ще пътува днес от Благоевград до Симитли заради учение / Снимка: БГНЕС, архив

Военна техника ще пътува по пътя между Благоевград и Симитли, но хората трябва да бъдат спокойни. Това са рутинни действия заради учение, което ще се проведе на полигона в Симитли, предупреждават от Щаба на Сухопътните войски.

Националната сертификация на Модул за „Активна охрана и отбрана на летище” ще се проведе от 5 до 7 юли. Събитието ще премине под формата на тактико-специално учение с личния състав на Военно формирование 26 400 - Благоевград. В учението ще вземат участие специалисти от родове войски от състава на военни формирования в Хасково, Асеновград и Пловдив, както и медицински екипи от ВМА.

Целта е да бъдат демонстрирани способности за осигуряване на нормалното функциониране на летище и контрол в зоната за провеждане на операцията.

Задачите, които ще бъдат изпълнявани, са действие на формированието на КПП; като механизирани и пеши патрул; като група за бързо реагиране; като наблюдателен пост и на кула и действие на формированието като предна оперативна база.

Във връзка с предстоящото учение ще има изнасяне на военна техника от района на военно формирование 26 400-Благоевград до полигона в Симитли.

То ще започне днес от 08:00 часа и ще приключи до 17:00 часа на 1 юли. Прибирането на техниката от полигона в поделението ще е от 08:00 часа на 11 юли до 17:00 часа на 13 юли.