Ученици от III ОУ в Петрич сред победителите в конкурса Аз имам право на закрила”
Ученици от III ОУ в Петрич сред победителите в конкурса Аз имам право на закрила” / netinfo
Ученици от Трето основно училище "Гоце Делчев” - Петрич се наредиха сред призьорите по проекта "Правото на закрила на децата".

Съревнованието, което е организирано от "Отворена младеж” , се състоеше в изработка на плакати на тема „Аз имам право на закрила”.

Всеки отбор трябваше освен изработка на плаката да представи името си и попълнен формуляр за участие в проекта. Учениците от Трето основно училище "Гоце Делчев” - Петрич избраха да се наричат „Децата на Европа”.

Националните победители бяха обявени на сайта на „Отворена младеж”. От 276 изработени плакати, този на малките петричани е класиран сред първите три, като победителите ще бъдат наградени на 20.11 тази година в Информационния център на Представителството на Европейската комисия в София.

По време на церемонията ще бъде обявен и отборът - победител, който на 7, 8 и 9 декември ще посети столицата на Европа - Брюксел.

Плакатът на „Децата на Европа” заедно с останалите два, образуващи призовата тройка, вече е в Белгия, където произведенията ще бъдат разпределени от първо до трето място.

Осмокласниците Величка Аврамова, Даниела Величкова, Десислава Стоименова и Кирил Цветков заедно с педагозите Радка Маркова и Борислав Тренчев са амбицирани да покажат, че децата от Трето основно училище „Гоце Делчев”- Петрич отдавна са и „ Децата на Европа”.