Ученици от Гоце Делчев с награди за най-красиво писмо до дядо Коледа
Ученици от Гоце Делчев с награди за най-красиво писмо до дядо Коледа / Снимка: Трето ОУ
Ученици от Трето ОУ "Братя Миладинови" в Гоце Делчев грабнаха награди в традиционният конкурс на „Български пощи“ ЕАД „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“. Посланията на неврокопските ученици бяха отличени сред 13 000 детски писма, изпратени от всички краища на България до приказния старец от Лапландия.

Екипът на Дядо Коледа се  погрижи всяко отговарящо на поставените условия писмо да получи своя отговор. А организаторите изпратиха до най-талантливите автори 26 колективни и 32 индивидуални награди.

Участниците в двете категории от област Благоевград, които бяха наградени – са шест, като пет от тях са ученици от Трето ОУ „Братя Миладинови“, гр. Гоце Делчев. Това са учениците от III а клас – Благой Горанов, Георги Главчев и Симона Георгиева, с ръководител Мария Керина;
V б клас – Георги Шагов и Ралица Русева, с ръководител Александър Халачев.

Заедно с това стана ясно, че проектът на клуб „Пирински стражи” – „Лесни стъпки към доброто здраве” е сред 5-те номинирани проекта за втора фаза на Националния конкурс „Посланици на здравето” от област Благоевград и единствен от община Гоце Делчев.

Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.