/ Снимка: Дарик, архив
Да бъдат поставени контейнери за стари дрехи и текстил в Благоевград предлагат от Партия на зелените. Председателят - Андон Тодоров, който е и общински съветник, вече е направил своето предложение до общинска администрация и общински съвет.

Общински фонд "Култура" ще подпомага успешни проекти на НПО

"В страната върви кампания за поставяне на контейнери за стари дрехи и текстил. Контейнерите са част от национална кампания за популяризиране на система за ефикасно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти от населението.

Кампанията обединява каузи на дарителство, екологична и социална отговорност, и запазването на ценни суровини за икономиката. Поставяйки контейнерите, гражданите могат да оставят дрехи и други артикули от текстил, като даренията периодично ще се събират и хигиенизират",  обясни Тодоров.

Стартираха „Ученически игри 2019“ в Благоевград (СНИМКИ)

Според него, това е начин за стимулиране на екологични практики у хората. "Убедени сме, че всяка една стъпка в посока за по-чиста и по-подредена среда на живот е своеобразен принос към екологията и едина стъпка към по чист въздух в нашия град", допълни лидерът на Партия на зелените.

По думите му това може да стане, след като общината сключи договор с фирма, предлагаща подобна услуга. Контейнерите за стари дрехи и текстил ще бъдат разположени на подходящи за целта места в областния център.