/ iStock/Getty Images
Районна прокуратура-Гоце Делчев е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу за извършено от него в условията на домашно насилие престъпление, съобщиха от обвинението.

Прокуратурата разследва мъж за домашно насилие в Дупница

Около три години, обвиняемият живеел на семейни начала с жена в дома на жената в село Дебрен, област Благоевград. През януари, отношенията между двамата се влошили.

Мъжът започнал да употребява алкохол, вследствие на което ставал агресивен. Нападал я, като й нанасял удари с ръце, хващал я с ръка за гърлото. Освен това я обиждал и заплашвал.

Затвор за мъж, удрял с брадва и рязал с трион жена

Пострадалата подала жалба в съда, в резултат на която било образувано гражданско дело и издадена Заповед за незабавна защита от домашно насилие. С нея на обвиняемия било забранено да приближава жилището на жената в село Дебрен, местоработата и местата за социални контакти и отдих на жената.

Той бил предупреден за отговорността, която носи, при неспазване на горепосочената заповед. Въпреки това, дори и след връчването на заповедта, той продължил да ходи в дома на жената, да й оказва психическо и физическо насилие.

Условна присъда за 68-годишен домашен насилник

Вечерта на 4 май, това отново се повторило.
Обвиняемият влязъл в къщата на пострадалата, обиждал я, придърпал я към печката, с което целял да й изгори ръцете. Жената подала сигнал в полицията, но насилникът избягал преди идването на служителите на реда.

Няколко седмици по-късно, в късните часове през нощта, той отишъл пред дома й, качил се на външната тераса и започнал да вика. Настоявал жената да му отвори вратата, заплашвал я, счупил един от прозорците на първия етаж.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда.