Седмица на детската книга
Седмица на детската книга / netinfo

И през април община Благоевград организира редица културни прояви.

Те стартираха днес със Седмица на детската книжка "Донеси книжка, вземи книжка" в Регионална библиотека "Димитър Талев".

Магията на поезията ще продължи с детската писателка  Мария Маринова, която на 2 април ще представи своята книга "Рисунки без лилаво" от 11.00 часа в благоевградската библиотека.

В края на работната седмица Камерна опера и Драматичен театър "Никола Вапцаров" ще зарадват ценителите на театралното и музикално изкуство с „Двамата невронци на гости на благоевградската филхармония”.

На голямата сцена ще излезе и обичаният благоевградчанин Константин Цеков. Той е автор на множество аранжименти на песни, както и композитор на песни на Васил Найденов, Орлин Горанов, Йорданка Христова, Васил Петров, Камелия Тодорова, Ирина Флорин и други. Създал е музика за документални филми, както и театрална и детска музика.

"Двамата невронци на гости на благоевградската филхармония" ще бъде представена на голямата сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров” на 4 април от 19.00 часа. Цените на билетите са преференциални.