Раздават ваучери за лечение на стерилитет в Банско
Раздават ваучери за лечение на стерилитет в Банско / netinfo

8 ваучера за диагностика и лечение на стерилитет ще бъдат раздадени в Деня на Репродуктивното Здраве - 06 юни в Банско. Инициативата е на сдружение "Зачатие" и се организира за десета поредна година.

В рамките на събитието се оргазнизират срещи между двойки, имащи репродуктивни проблеми и най-добрите специалисти по стерилитет. Тази година темата е „Неизясненият стерилитет – дългият път към мечтата“.

Акцентите на събитието ще бъдат безплатни индивидуални консултации, групови беседи със специалисти по репродуктивна медицина, взаимопомощ и споделяне на опит. Основната тема "Неизясненият стерилитет - дългият път към мечтата" е посветена на онези двойки, при които не е намерена причина за репродуктивните неуспехи - въпреки всички изследвания и лечения.

Има ли изход от заплетения лабиринт, в който се лутат над 10% от всички хора със стерилитет – по този въпрос ще дискутират водещите специалисти по репродуктивна медицина заедно с пациентите в един открит и обширен разговор.

Участието в събитието и всички отделни прояви от програмата е напълно безплатно за посетителите. 8 от посетителите на Деня на репродуктивното здраве на 6 юни 2015 г. в Банско ще получат ваучери за диагностика и лечение на стерилитет. Средствата за тези ваучери са осигурени чрез дарения от граждани и фирми през годината.

Получателите на ваучерите се определят чрез публичен жребий, който ще се тегли по време на официалното закриване.