Пуснаха на свобода бизнесмена Валентин Мавриков
Пуснаха на свобода бизнесмена Валентин Мавриков / снимка: Thinkstock/Getty Images

Районен съд-Разлог пусна на свобода бизнесмена Валентин Мавриков от Банско.

Той бе задържан и оставен в ареста с постоянна мярка "задържане под стража", след като срещу него беше повдигнато обвинение за вещно укривателство, заради това, че през месец януари тази година при обиск полицията откри в хотела му "Маврикова къща" шест крадени автомобила.

Магистратите в Разлог измениха наложената мярка спрямо Мавриков, след внесено искане от защитата за това. Аргументите на защитата мярката да бъде изменена в по-лека са, че  задържането на Мавриков води до фалит на фирмата му в Сандански.

Припомняме, че Валентин Мавриков бе задържан, след като при обиск в неговата къща за гости и в съседен гараж бяха намерени шест крадени луксозни автомобила. В гаража бяха открити и машини за разфасоване на колите и пренабиване на номера.

Тогава бизнесменът беше задържан за 72 часа. Прокуратурата в Разлог поиска постоянна мярка "задържане под стража", но разложките магистратите го пуснаха на свобода срещу гаранция от 5 000 лв. След няколко дни прокуратурата внесе протест в Окръжен съд-Благоевград, откъдето решението на разложкия съд бе отменено и Мавриков бе арестуван отново.