Приключва кампанията на НАТФИЗ
Приключва кампанията на НАТФИЗ / Община Благоевград - пресцентър

Днес е последният от трите дни, в които НАТФИЗ гостува в Благоевград с кампанията "Учи в България, завладей света!". От 11.00 часа тя ще бъде закрита с постановката "Клоуни и кукли" в залата на Общински куклен театър в Младежки дом – Благоевград, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Националното турне на Академията започна в Благоевград с постановката "Усмивки от старите ленти" от проф. Жени Пашова и абсолвентите от "Актьорство за куклен театър" на 23 февруари.

На 24 февруари НАТФИЗ представи "Клоуни и кукли", постановка на проф. Жени Пашова, доц. Петър Пашов и Георги Спасов, а по-късно същият ден се състоя среща с преподаватели от НАТФИЗ, на която бяха представени 16 бакалавърски и 10 магистърски програми на Академията.

Целта на НАТФИЗ "Кр. Сарафов" е да популяризира инициативата "Учи в България, завладей света!", която е социален експеримент, целящ да отрази, какви и достатъчни ли са ресурсите ни на съвременно общество и готови ли сме да се обединим около каузата да осигурим достойно бъдеще в България за децата си.

Подкрепа на кампанията, освен Община Благоевград, оказаха Национална хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов", Природо-математическа гимназия "Акад. С. П. Корольов", СОУИЧЕ "Свети Климент Охридски", Пето СОУ "Георги Измирлиев", Шесто СОУ "Иван Вазов", Седмо СОУ "Кузман Шапкарев", Осмо СОУ "Арсени Костенцев", всички представители на местните медии и домакинът - Общински куклен театър - Благоевград.