Правят фестивал за българска естарада Златен Чинар в Сандански
Правят фестивал за българска естарада Златен Чинар в Сандански / netinfo
На 26-ти януари в Сандански започва фестивалът за поп музика “Златен Чинар”. Организатор е община Сандански по идея на композитора Валентин Пензов.

Фестивалът ще стартира с представянето на нови албуми на популярните изпълнителки Силвия Кацарова и Маргарита Хранова и ще започне първата среща на творците от поп-гилдията в България на фестивала" Златен чинар" , който се организира в община Санданаски. В клуб "Вип" и пиано-бар "Сантана" участниците ще се обединят около идеята да се запази популярната българска песен, която носи във себе си духът на българският творец. Изпълнители от ранга на Дует"Ритон", Румяна Коцева, Мая Нешкова, Георги Дюлгеров, Мими Иванова и автори като Георги Начев Иван Тенев Василики Алмазиду Иван Лечев ще вземат участие в двете вечери на фестивала, които ще отворят нова страница в поп жанра, уточниха организаторите община Сандански.

Идеята си за създаване на фестивалът “Златен Чинар” Валентин Пензов представи пред ОбС Сандански, като марката ще се регистрира. Основната цел е през зимните месеци, когато животът по отношение на културни събития е видимо замрял във времето от 20-25 януари всяка година отново да се пробуди, като заявка за следващите мероприятия, които ще залегнат в културния календар на община Сандански.

Грамоти и плакети за заслуги ще бъдат връчени в края на фестивала, а най-голямата награда е да се популяризира поп музиката в страната ни , уточни още Валентин Пензов. Фестива