Радостин Юруков, Валерия Йорданина, Никола Тафров/отляво на дясно/
Радостин Юруков, Валерия Йорданина, Никола Тафров/отляво на дясно/ / Снимка: Благоевград-нюз.ком
Политическа партия "Да, България" създаде местна структура в Благоевград. Преди дни се проведе учредително събрание, на което бе избрано ръководство на организацията. За председател бе избран Радостин Юруков, а за членове на Изпълнителния съвет доверието бе гласувано на Валерия Йорданина и на Валери Тафров.

За Дарик новоизбраният общински лидер коментира, че предстои създаването на местни структури в цялата област, за да може партията да има пряк контакт с жителите на всички общини, за да чува проблемите на местните общности и да бъде медиатор при разрешаването им.

"Приоритет в нашата работа ще бъдат предстоящите избори за местна власт. До кметския вот остават около две години - време, което не е малко, но не и много. Избори се печелят с постигнати резултати, а не с намерения и обещания. Затова пред политическа партия "Да, България" има много работа", коментира Радостин Юруков.

На въпрос какво би променил конкретно в Благоевград, председателят на благоевградската организация призна, че би работил за въвеждане на електронна община, която ще улесни услугите за обикновените граждани,  ще елиминира корупционни практики и ще извади на светло всички търгове, конкурси и обществени поръчки.
Той припомни, че настоящето кметско ръководство не е изпълнило редица обещания и даде пример с идеята в областния център да бъде изграден логистичен център.