Пореден ден на борба с големия пожар на българо-гръцката граница, съобщиха от Министерство на отбраната.

Военнослужещи от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване-Благоевград, под ръководството на старши лейтенант Иван Дуков, отново се включват в гасенето на големия горски пожар на граничната полоса в местността "Свети Илия" между селата Петрово и Голешово - в посока Гоцев връх в планината Славянка.

Два военни хеликоптера от България ще се включат в гасенето на пожара в планината Славянка

21 военнослужещи с 5 единици специализирана техника от 5.20 часа тази сутрин полагат усилия да овладеят и локализират пожара. За да координира действията на военнослужещите на терен е и заместник-командирът на 3-то бригадно командване полковник Руслан Колев.

Министерство на отбраната

На 28 юли група от 22 военнослужещи с 5 единици техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване-Благоевград, под ръководството на старши лейтенант Иван Дуков, за 11-и пореден ден гасиха големия горски пожар на българо-гръцката граница в планината Славянка.

Министерство на отбраната

Министерство на отбраната

В действията участва и хеликоптер „Ми-17“, който през деня извърши 11 водохвърляния за гасене на огъня. От 12 юли до момента от военните формирования на Сухопътните войски са участвали с над 1430 души и около 280 единици техника в погасяването на възникналите пожари на територията на страната.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня