/ Снимка: Дарик, архив
Подмяната на вътрешноградската водопроводна мрежа в Петрич продължава и през тази година с още 1 000 000 лв. Процесът се извършва, след като екипът на кмета Димитър Бръчков успя да защити проект пред МРРБ. През миналата година бяха отпуснати 500 000 лв.

Експерти и жители на Петрич обсъдиха опасния мост край Рибник

Проектът предвижда подмяна на водопроводите общо на девет улици в града и полагането на нова асфалтова настилка след ремонтите. През 2018 година, на първи етап от реализирането бяха подменени водопроводите по две от критичните улици – “Пейо Яворов“ и „Яне Сандански“. На втори етап от проекта, тази година ще се подменят водопроводите на другите седем улици.

До момента старите етернитови тръби са сменени с нови полиетиленови също на ул. „Васил Кънчев“. Остават: ул. „Демир Хисар“, ул. „Кочо Мавродиев“, ул. „Тетово“, ул. „Капитан Джингаров“ и ул. „Стоян Търнаджиев“. Работи се по ул. „Екзарх Йосиф“. Във връзка с ремонтите ще има нарушения във водоподаването, предупреждават от Община Петрич.

Ремонтират военни паметници в община Петрич

Полагането на новата асфалтова настилка по същите улици ще се извърши през пролетта.„С подмяната на тръбите ще намалим загубите на питейна вода, ще намалим и огромните разходи за отстраняване на аварии, ще осигурим нормално водоподаване на населението.

Това е наша основна задача, която последователно изпълняваме“, посочи кметът Димитър Бръчков, припомняйки, че през 2017 г също бяха подменяни водопроводи на критични улици, като 600 хил. лв. от тази инвестиция отново се осигури след защитен проект от Общината пред МРРБ.