Озеленяват двора на 11 ОУ по екопроект
Озеленяват двора на 11 ОУ по екопроект / netinfo
Близо 2 000 лв. ще получи благоевградското 11-то ОУ по спечелен проект “Чисто и зелено училище”. Парите отпуска екоминистерството.

В момента част от дворното ни пространство е превърнато едва ли не в нерегламентирано сметище и с учителите от началния курс решихме да направим двора привлекателен екоцентър за нашите ученици, каза директорът на 11 ОУ Валери Смиленов.

Със средствата ще бъде подравнен неасфалтираният терен в двора на училището, ще бъде извършено озеленяване, както и засаждане на храсти и декоративни дръвчета.

Освен това ще бъде възстановена и външната мивка, която не работи от повече от 10 години, уточни Смиленов.

В екоинициативата ще се включат и учителите и персонала на ОДЗ № 2, които от есента ще обитават част от сградата на училището.

Ръководството на 11-то ОУ кандидатства за финансиране и по друг проект – за възстановяване на плувния басейн, пред Държавната агенция за младежта и спорта. Според директора за цялостното обновление на басейна, който не работи от 15 години, ще бъдат необходими към 180 000 лв.

За партьор по проекта е привлечен и Югозападният университет. Идеята e в бъдеще нашата спортна база да ползват и студенти, тъй като самата поддръжка, особено на басейна, е доста скъпа и ще бъде непосилна за скромния ни бюджет, каза още директорът на 11 –то ОУ.

Наскоро в училището бяха подменени баскетболните рингове, хандбалните врати и като цяло спортната база вече е в по-добро състояние. Ако успеем да ремонтираме и плувния басейн, училището ще стане привлекателен спортен център, убеден е Смиленов.