Отвориха ски зона Банско
Отвориха ски зона Банско / Снимка: Община Банско

В събота ски център "Банско" даде стара на зимните спортове и кабинковият лифт. Падналият сняг и студеното време в района позволи да заработят и оръдията за изкуствен сняг, и да се създадат добри условия за ски. Стотици фенове на белите спортове най-вече от Гърция, Македония и Сърбия окупираха пистите още на първия ден.

Маркетинг директорът на ски центъра Иван Обрейков увери, че условията за ски туризъм в Банско са отлични. Той допълни, че 400 оръдия за изкуствен сняг вече работят по пистите на автоматичен режим, и че в момента отворените писти са 5 на брой, но постепенно ще бъдат обработени и отворени и останалите. Обрейков уточни, че цената на еднодневната карта за възрастни до 19 декември ще бъде 30 лева , а след тази дата тя ще бъде 58 лева. Студентите, учениците и децата ще ползват намаления, а за малчуганите до 7-годишна възраст цената на картата ще бъде 1 лев.

Единственият проблем, е че Банско си остава с един кабинков лифт, поради което хората пак ще чакат на дълги опашки.

Официалното откриване на сезона в курорта Банско ще бъде на 17 декември , като по традиция ще присъстват световни ски легенди. За поредна година организаторите са подготвили много състезания, игри, забавления и награди за всички ентусиасти. За четвърта поредна година най-голямата награда, чисто нов лек автомобил „Ауди" ще получи късметлията включил се в играта „Ловци на съкровища".

За първи път Банско ще бъде домакин на Световната купа по сноуборд. Надпреварата ще се проведе от 2 до 5 февруари 2017 година.