Организират извънкласни занимания за учениците в  Разлог през ваканцията
Организират извънкласни занимания за учениците в Разлог през ваканцията / Снимка: Община Разлог
В Разлог се проведе среща във връзка с организирането на извънкласната  и извънучилищна дейност за учениците през лятната ваканция. Тя бе по инициатива на кмета инж. Красимир Герчев , а на нея присъстваха директорите  на училищата  в цялата община и кметовете по населените места.
Бяха  обсъдени възможностите за  ползването на общинската материална база, като стадиони, спортни площадки и минералният плаж в Баня.

Герчев заяви, че Общината е дала пълна свобода на действие на училищните директори в тази насока и допълни, че общинското ръководство ще положи много организационни усилия, за да има повече спортни мероприятия. По думите му основната цел е повишаване на капацитета и повишаване на интереса от  страна на училищата към ползването на тази спортна материална база.

Бе коментирано и участието и ролята на родителите в извънкласните занимания, т.е. родителите заедно с децата и педагогическия персонал да организират повече спортни мероприятия на общинската база. Също така на срещата стана ясно, че в началото на  месец септември на минералния плаж в село Баня  се предвижда да се проведе едноседмичен курс по плуване за  децата.