„Огънят на Орфей" води стотици младежи в Разлог

/ Снимка: Община Разлог
Международната лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей" запореден път събира в Разлог именити музикални величия и хора, доказали се в сферата на културата. Стотици участници ще има на тазгодишното издание, което ще се проведе от 6 до 20 август в Разлог. Целта на събитието е да подпомага млади таланти по пътя на творческото им израстване и да даде възможност на децата и младежите от община Разлог да открият и развият своите дарби и любов към изкуството.

На 4 и 5 август "Пирин пее" събира хиляди самодейци край Разлог

По време на академията се организират и провеждат майсторски класове по музика, литература, фолклор, изобразително изкуство, театър и танци. Академията за изкуство обединява талантливи деца и младежи, както и преподавали с доказан опит и признание в своята сфера.

Един от най-обичаните български гласове, солистката на световноизвестния хор „Мистерията на българските гласове" - Бинка Добрева, ще води майсторски клас по народно пеене. Певицата и актриса от Босна и Херцеговина Наташа Миркович, която живее във Виена, ще е в Разлог, за да води майсторки клас по универсално пеене. Музикантът от „Ку-ку бенд" - Цветан Недялков, ще води клас по поп-джаз китара и ансамбли.

Рокери от страната и чужбина се събират на фестивал край Разлог

В Разлог ще се проведат и майсторски класове по театър и пантонима,
за цигулка, гайда, гъдулка, цугтромбон и кларинет, оперно пеене, литература. За две седмици Разлог ще е център на изкуството, а младите изпълнители ще научат ценни неща от едни от най-добрите преподаватели.