Община Гоце Делчев се вкючва в Европейските дни на наследството с посещения в музея и турстически обиколки
Община Гоце Делчев се вкючва в Европейските дни на наследството с посещения в музея и турстически обиколки / Сника: Община Гоце Делчев

Община Гоце Делчев и Общински исторически музей - Гоце Делчев и тази година се включват в инициативата Европейски дни на наследството. До 18 септември без заплащане на билети са посещенията на постоянната експозиция на музея, представяща богатото културно - историческо наследство на региона, разглеждане на сбирката от фосилни растения от находището до село Гърмен, която музеят показва за първи път, както и туристически турове с екскурзовод до природни и културно - исторически обекти в град Гоце Делчев и близката околност.

На 17 септември туристическият тур предвижда посещение на черквата „Успение на Пресвета Богородица", архитектурен и художествен паметник на културата, паметника на Гоце Делчев, паметника на Христо Ботев, черквата „Св. Св. Кирил и Методий", архитектурен и художествен паметник на културата, улица „Търговска" с градска архитектура от края на XIX и началото на XX век, паметникът на загиналите във войните, вековното дърво „Бей чинар" и къщата на Рифат бей.

Вторият туристически тур ще е на 24 септември, като в него са включени вековното дърво „Бей чинар" и къщата на Рифат бей, пешеходна разходка и посещение на манастира „Животоприемни източник", архитектурен и художествен паметник на културата.
Желаещите да се включат трябва да са в тези дни в 10 часа пред сградта на музея в град Гоце Делчев.