Назначават 45 души на заплата до 450 лева
Назначават 45 души на заплата до 450 лева / netinfo

45 нови работни места разкрива община Благоевград през този месец, съобщават от администрацията. Новите позиции ще бъдат в новооткритите Центрове за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище, които Атанас Камбитов откри в началото на годината.  За новите места ще се набират психолози, логопеди, социални работници, рехабилитатори, детегледачи, кинезитерапевти и трудотерапевти. Планираната средна работна заплата ще бъде около 450 лева.

Документи на кандидатите ще се приемат от 24 март в деловодството на община Благоевград. Желаещите трябва да представят документи за завършено образование и опит в сферата на дейност на новите звена.

Разкриването на работни места стана възможно благодарение на европроект, реализиран под ръководството на кмета Атанас Камбитов. Договорът за безвъзмездна финансова помощ по проекта, който е на стойност над 510 000 лева, бе подписан вчера от зам.-кмета Валери Смиленов в Министерство на труда и социалната политика. Финансирането се осигурява по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за период от 14 месеца, като след това възнагражденията на специалистите ще се осигуряват от държавния бюджет.

Това е поредната инициатива на общинската администрация през последните 2 г., която цели осигуряване на трайна заетост и намаляване на безработицата в Благоевград. През средата на миналата година бяха разкрити други 16 работни места по социален проект  за помощник-учители в детски градини и училища на територията на община Благоевград.