Нарушения при съхранението на опасни вещества установиха експертите на РИОСВ
Нарушения при съхранението на опасни вещества установиха експертите на РИОСВ / netinfo
В „Орбел” АД опасни химични вещества/, сред които меден цианид, натриев цианид и добавка за оксидиране на детайли, не се съхраняват според нормативните изисквания. Това установиха експертите от РИОСВ при проверка на дружеството преди дни.

Дейностите свързани с образуване и третиране на отпадъци от фирмата на площадката в Гоце Делчев не се отразяват според изискванията за водене на отчетност по отпадъците. Освен това е констатирано отделяне на отпадъци извън описаните в разрешението за дейности с отпадъци – предимно опаковки замърсени с опасни вещества и такива от бракувани химикали и препарати, както и рециклиране на метални отпадъци.

На фирмата е дадено предписание незабавно да премести проблемните ОХВ в специално обособено за целта помещение и да ги съхранява правилно. До средата на април дружеството трябва да представи в РИОСВ договори за предаване на отпадъците на лица и фирми за последващо третиране, както и всички необходими документи за изменение и допълнение на сега действащото разрешително за дейности с отпадъци.