Национализират имущество на кримибоса Огнян Атанасов
Национализират имущество на кримибоса Огнян Атанасов / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Отнемат в полза на държавата имущество на сочения от МВР за наркобос номер едно в Югозапада Огнян Атанасов. Благоевградският съдия Иванка Бикова постанови решение за конфускация на недвивижими и движими имоти, собственост на Огнян Атанасов и на съпругата му Даниела.

Делото срещу Атанасови бе образувано преди три години от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност в Благоевградско. След поредица от съдебни заседания, в които бяха приети множество доказателства и експертизи, магистратът Бикова уважи изцяло исковите претенции на така наречената комисия "Кушлев".

Съгласно първоинстанционното решение, Огнян и Даниела Атанасови ще се лишат от 27 декара ниви в петричкото село Тополница, 52 декара земеделски имот в село Генерал Тодоров, дялов капитал в търговско дружество "Стемма" и от апартамент в Сандански. Съдът реши още да бъдат конфискувани автомобили "Тойота", "БМВ" и 2560 лева, придобити от продажба на семеен "Фолксваген".

Огнян Атанасов е осъден да плати в полза на държавата над 9000 лева, представляващи съдебни такси и адвокатски разноски, сторени от инспекторите в звеното на проф. Стоян Кушлев, научи Дарик.

В момента Огнян Атанасов е в предварителен арест в Бобовдолския затвор, където лежи с постоянна мярка "задържане под стража". КУИППД води производство и срещу съучастници на Атанасов в разбитата през месец март организирана наркогрупа - Антон Ханджийски-брат на съпругата му Даниела, Валентин Петров, Васил Кръстев, Марин Яръмов и Ангел Трайков. Всички те са от петричките села Тополница и Вълково. Арестът стана в местността "Попина лъка" в началото на месец март. След претърсване в къщата на неговата майка - Цвета Атанасова, в село Тополница, бяха откриха значително количество наркотични вещества и парични суми.