Левон Хампарцумян към студенти: Родната икономика е стабилна, дава шанс за добра работа
Левон Хампарцумян към студенти: Родната икономика е стабилна, дава шанс за добра работа / netinfo


Банкерът Левон Хампарцумян посети Югозападния университет „Неофит Рилски". Той бе посрещнат от ректора на университета доц. д-р Борислав Юруков и от декана на Стопанския факултет доц. д-р Преслав Димитров.

След срещата си с университетското ръководство ЛевонХампарцумян се срещна със студенти от Стопанския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски".

„Българската икономика в момента е повече от стабилна, тя има около 3% годишен ръст и това е много добре. Това дава шанс на младите хора да си намерят добра работа тук, стига да са готови да синхронизират амбицията и възможностите си". Това каза по време на лекцията си в Югозападния университет банкерът.

Хампарцумян отбеляза, че за да си намери подходяща работа, един млад човек трябва да е готов да е мобилен и да може да прави избор.

„Може да се наложи да се преместите от един град в друг, в големите градове в момента има индустриален бум - в Пловдив, Стара Загора, Благоевград е много трудно да се намери квалифицирана работна ръка", посочи той.

Левон Хампарцумян отговори на множество въпроси от страна на студентите за възможностите им за реализация и за състоянието на икономиката в момента. Той посочи, че редица големи компании дават шанс за кариерно развитие на младите хора у нас.

„Бъдете в баланс със себе си - това е ключово, за да вземате рационални решения", посъветва Хампарцумян студентите.

„Ако човек няма амбиции, никога няма да може да постигне нещо. Ако обаче амбициите твърде много се разминават с възможностите му - това си е жива шизофрения. Трябва амбицията да е съотносима с възможностите ни", добави още банкерът.