Кушлев отнема хотел и коли на бивш футболист
Кушлев отнема хотел и коли на бивш футболист / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка, архив

Отнемат в полза на държавата имоти, пари и няколко автомобила, собственост на бившия футболист от Сандански Георги Бибишков-Вуцата. Това реши окръжният съдия в Благоевград Иванка Бикова по дело, заведено от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност в Пиринско.

При положение, че и втората съдебна инстанция потвърди решението, Георги Бибишков ще бъде лишен от хотелски комплекс "Русалка" в санданското село Поленица, плаж към него, пет автомобила и етаж от семейна къща.

Инспекторите от комисията "Кушлев" в Благоевградско се готвят да сложат ръка и върху 55 164 лева, представляващи внесени от Бибишков такси за лизингови леки коли. Ще бъдат одържавени и други 12 700 лева, спечелени от ексфутболиста Вуцата при продажба на три автомобила, реши благоевградският съдия Бикова.

Автомобилите, за които претендира антикорупционната комисия са на повече от 28 години, а два от тях- "Форд" и "Ауди", са продадени от него преди 6 години. Георги Бибишков заяви неотдавна пред Дарик, че комплекс "Русалка" е изграден от него с пари от приятели и роднини.

Преди около повече от четири години Вуцата бе арестуван от антимафиотите, след като в комплекса му край Сандански бяха открити и иззети наркотични вещества. Месеци след това Бибишков сключи споразумение с прокуратурата и получи условна присъда.